fbpx
Frequente reizigersNieuwsPiloten en CrewVliegvelden

Aangekondigde staking eind augustus op Heathrow afgeblazen

De aangekondigde staking van vakbond Unite the Union voor het weekend van 23 en 24 augustus is afgeblazen, zo meldt de vakbond.

Afgeblazen

De eerder aangekondigde stakingen door zo’n 4.000 werknemers op Heathrow zijn allemaal afgeblazen. Eerder werd de aangekondigde werkonderbreking op 5 en 6 augustus afgeblazen, en nu ook de staking van 23 en 24 augustus.

Stemming

De staking voor eind augustus is ook van de baan, doordat er een nieuw loonbod is voorgesteld en de werknemers daar hun stem over zullen uitbrengen. Op maandag 2 september zal die stemming gesloten worden.

Loon

Ongeveer vierduizend leden van vakbond Unite konden stemden over de stakingen. 88 procent hiervan stemde voor. Eerder bood het vliegveld 3,75 pond per dag extra in het loonconflict. Het tweede bod was volgens Unite niet veel hoger en werd daarom ook afgewezen. De vakbond eist dit nadat Heathrow-ceo John Holland-Kaye een opslag van 103,2 procent toebedeeld kreeg en zijn salaris van omgerekend 2,34 miljoen euro in 2017 steeg naar 4,68 miljoen euro vorig jaar.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button