fbpx
AirlinesNieuwsProfessional

Air Antwerp ontvangt IATA-code

Air Antwerp meldt dat het officieel haar IATA en ICAO-codes heeft ontvangen. De callsign van de nieuwe maatschappij heeft overigens een link met het Belgische voetbal.

Code

De officiële IATA-code voor Air Antwerp luidt WP (Whisky Papa), de ICAO-code, met drie letters luidt ATW. De callsign voor de airline luidt Devil (duivel). Het Belgische nationale elftal wordt ook de Rode Duivels genoemd, dus zij zullen zich thuis voelen op de Fokker 50 als zij van Antwerpen naar Londen vliegen.

https://twitter.com/AirAntwerp/status/1161487873268494336

Vlucht

De airline zal met ingang van 9 september op doordeweekse dagen drie keer per dag tussen Antwerpen en Londen City vliegen. Op zondagavond voert Air Antwerp één vlucht uit. Op zaterdag wordt er op de route niet gevlogen. Eind juli ontving Air Antwerp haar eerste vliegtuig. De Fokker 50 vloog zaterdag van Malmö naar Antwerpen. In de nieuwe onderneming houdt KLM een kwart van de aandelen en CityJet 75 procent.

Bestel de limited edition DC-3 'Rosinenbomber'-Aviationtag!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje luchtvaartgeschiedenis in huis. Deze iconische DC3 heeft nog dienst gedaan tijdens de Tweede Wereldoorlog en heeft in 2008 als laatste vliegtuig, samen met een Junkers Ju-52, vanaf Berlin Tempelhof gevlogen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button