fbpx
AirlinesNieuwsPiloten en CrewProfessional

Ierse piloten met Ryanair rond de tafel

De Ierse pilotenvakbond Fórsa zal vandaag met Ryanair rond de tafel zitten om gesprekken, met een mediator, te voeren over betere arbeidsvoorwaarden, zo meldt de vakbond.

Gesprekken

De gesprekken komen er nadat de vakbonden IALPA en moedervakbond Fórsa dreigden te staken. Volgens de vakbonden hebben zij in maart een voorstel van 30 pagina’s bij Ryanair ingeleverd met daarin gedetailleerde plannen rond pensioen, werkomstandigheden en loon. De stakingsdreiging blijft aanwezig en zal alleen afgeblazen worden als de gesprekken productief blijken te zijn.

Staking

Op donderdag 8 augustus werd het duidelijk dat er ook stakingen op til zijn bij Ryanair in Engeland en Spanje. De Engelse Ryanair-piloten zullen op 22 en 23 augustus én op 2 en 3 september het werk neerleggen. De Spaanse cabin crew heeft nog geen data doorgegeven wanneer zij willen staken. In beide landen liggen dezelfde redenen ten grondslag aan de werkonderbrekingen, namelijk betere arbeidsomstandigheden en een beter loon.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button