fbpx
AirlinesNieuwsPiloten en CrewProfessional

Ierse piloten met Ryanair rond de tafel

De Ierse pilotenvakbond Fórsa zal vandaag met Ryanair rond de tafel zitten om gesprekken, met een mediator, te voeren over betere arbeidsvoorwaarden, zo meldt de vakbond.

Gesprekken

De gesprekken komen er nadat de vakbonden IALPA en moedervakbond Fórsa dreigden te staken. Volgens de vakbonden hebben zij in maart een voorstel van 30 pagina’s bij Ryanair ingeleverd met daarin gedetailleerde plannen rond pensioen, werkomstandigheden en loon. De stakingsdreiging blijft aanwezig en zal alleen afgeblazen worden als de gesprekken productief blijken te zijn.

Staking

Op donderdag 8 augustus werd het duidelijk dat er ook stakingen op til zijn bij Ryanair in Engeland en Spanje. De Engelse Ryanair-piloten zullen op 22 en 23 augustus én op 2 en 3 september het werk neerleggen. De Spaanse cabin crew heeft nog geen data doorgegeven wanneer zij willen staken. In beide landen liggen dezelfde redenen ten grondslag aan de werkonderbrekingen, namelijk betere arbeidsomstandigheden en een beter loon.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button