AirlinesNieuwsPilotenProfessionalStaking

Ierse piloten met Ryanair rond de tafel

De Ierse pilotenvakbond Fórsa zal vandaag met Ryanair rond de tafel zitten om gesprekken, met een mediator, te voeren over betere arbeidsvoorwaarden, zo meldt de vakbond.

Gesprekken

De gesprekken komen er nadat de vakbonden IALPA en moedervakbond Fórsa dreigden te staken. Volgens de vakbonden hebben zij in maart een voorstel van 30 pagina’s bij Ryanair ingeleverd met daarin gedetailleerde plannen rond pensioen, werkomstandigheden en loon. De stakingsdreiging blijft aanwezig en zal alleen afgeblazen worden als de gesprekken productief blijken te zijn.

Staking

Op donderdag 8 augustus werd het duidelijk dat er ook stakingen op til zijn bij Ryanair in Engeland en Spanje. De Engelse Ryanair-piloten zullen op 22 en 23 augustus én op 2 en 3 september het werk neerleggen. De Spaanse cabin crew heeft nog geen data doorgegeven wanneer zij willen staken. In beide landen liggen dezelfde redenen ten grondslag aan de werkonderbrekingen, namelijk betere arbeidsomstandigheden en een beter loon.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close