BestellingenNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Meer leveringen voor Embraer in tweede kwartaal

Embraer heeft in het tweede kwartaal van dit jaar meer vliegtuigen geleverd dan in dezelfde periode vorig jaar, zo blijkt uit de kwartaalcijfers van de Braziliaanse vliegtuigbouwer.

Leveringen

In totaal werden er in de maanden april, mei en juni 26 vliegtuigen voor commercieel gebruik en 25 businessjets geleverd. Het totaal aantal leveringen bestond uit tweeëntwintig Embraer 175’s, één E190, twee E195’s en één E190-E2. De businessjet-leveringen bestonden uit negentien light jets en zes large jets, aldus de cijfers. In totaal leverde de fabrikant 51 vliegtuigen; in het tweede kwartaal van vorig jaar waren dat 48 toestellen.

Bestellingen

Naast de leveringen ontving Embraer ook een aantal bestellingen in het tweede kwartaal. Zo tekende, onder andere, KLM een contract voor maximaal vijfendertig E195-E2’s met een waarde van zo’n 2,2 miljard euro. Ook United Airlines plaatste een bestelling van voor maximaal negenendertig E175’s met een cataloguswaarde van 1,7 miljard euro.

KLM

De order voor KLM Cityhopper bestaat uit 15 bestellingen en kooprechten voor nog eens 20 van de E195-E2’s. Kijkende naar de catalogusprijzen zouden de 35 Embraer’s een waarde hebben van 2,48 miljard dollar (2,2 miljard euro). De 15 vliegtuigen zullen vanaf 2021 tot en met 2023 geleverd worden.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close