fbpx
BestellingenBoeingEditors choiceNieuwsProfessionalVliegtuigen

Nieuw leveringsdieptepunt voor Boeing

Boeing heeft in juli een nieuw leveringsdieptepunt bereikt, slechts negentien vliegtuigen werden afgelopen maand aan klanten overhandigd, zo blijkt uit de cijfers van de Amerikaanse vliegtuigbouwer.

Juli

Juli blijkt voor Boeing een maand van dieptepunten te zijn. Vorig jaar juli werden er 39 vliegtuigen geleverd, toen het laagste aantal leveringen sinds januari 2012. Nu is dat record verbroken, want afgelopen maand werden er twintig vliegtuigen minder geleverd. In juli werden er twee 737’s, drie 767’s, twee 777’s en twaalf 787’s geleverd, wat op een totaal van 19 vliegtuigen uitkomt.

Orders

Het aantal ontvangen orders valt iets hoger uit dan vorig jaar. Toen ontving Boeing nog 30 bestellingen, afgelopen juli waren dat er 31. Die orders bestonden uit 10 Triple Sevens en 21 Dreamliners. Het is de vierde maand op rij dat Boeing geen orders voor de Boeing 737 MAX-vliegtuigen heeft ontvangen.

737 MAX

Dat type vliegtuig staat sinds maart van dit jaar aan de grond nadat twee toestellen waren neergestort. Volgens Boeing-ceo Dennis Muilenberg zijn er inmiddels zo’n 500 testvluchten uitgevoerd met de nieuwe software.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Roel Diender

Senior editor. Roel is afgestudeerd in Antwerpen als journalist. Terug in Nederland kwam hij bij Up terecht en dompelt zich sindsdien onder in de wereld van vliegtuigen, luchthavens en alles wat met deze dynamische sector te maken heeft.

Gerelateerde artikelen

Back to top button