Editors choiceNieuwsNL nieuwsProfessionalSchiphol AirportVliegvelden

Aantal reizigers Schiphol voor het eerst in zes jaar gedaald

In de maand juli zag Schiphol het aantal reizigers voor het eerst in ruim zes jaar dalen, zo bevestigt een woordvoerder desgevraagd aan Up.

2013

De laatste keer dat Schiphol een daling in het aantal reizigers zag, dateert van februari 2013, precies 6,5 jaar geleden. Toen daalde het aantal reizigers, in vergelijking met februari 2012, met één procent.

Passagiers

Gedurende de afgelopen maand reisden er 6.724.023 mensen via Schiphol, een daling van 0,7 procent ten opzichte van juli vorig jaar. Toen bedroeg het reizigersaantal nog 6.77 miljoen mensen. Ook het aantal vliegbewegingen nam met 1,8 procent af naar 44.736 bewegingen. Vorig jaar waren dat nog 45.549 bewegingen.

Intercontinentaal

Intercontinentale vluchten zagen de grootste daling in bewegingen, namelijk 2,1 procent. In totaal werden er 8.206 intercontinentale vliegbewegingen genoteerd. Vluchten binnen Europa daalde met 1,7 procent naar 36.530 bewegingen. Het aantal passagiers op Europese vluchten daalde met 0,8 procent naar 4,75 miljoen en het aantal passagiers op intercontinentale vluchten daalde met 0,1 procent naar 1,96 miljoen reizigers.

Vracht

Er werden niet alleen minder vluchten uitgevoerd en minder passagiers vervoerd, ook het aantal ton vracht nam met 10,5 procent af naar 129.143 ton. Het aantal ton post steeg daarentegen wel met 14,2 procent naar 1.876 ton. De grootste daling vond plaats op het binnenkomende vrachtvervoer vanuit Europa, wat namelijk 20,6 procent minder was dan in juli vorig jaar.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/