fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuwsRoutes en BestemmingenVliegtuigen

Air Canada maakt eerste A220-routes bekend

Air Canada heeft bekend gemaakt op welke routes zij als eerste de Airbus A220 op zullen inzetten. Beide routes zullen de grens met de Verenigde Staten overschrijden.

Routes

De twee routes waar Air Canada haar A220-300’s op zal inzetten zijn de nieuwe route tussen Montreal en Seattle en tussen Toronto en San Jose in de Amerikaanse staat Californië. De eerste route wordt met ingang van 4 mei volgend jaar gevlogen en de route naar San Jose wordt op dezelfde datum voor de eerste keer met de A220 gevlogen. Beide routes zullen dagelijks door Air Canada uitgevoerd worden.

A220-300

De Airbus A220-300’s die Air Canada op beide routes naar de VS inzet, beschikken over business class en economy. In totaal kunnen er 137 mensen in het vliegtuig plaatsnemen, waarvan 12 in business class en 125 in economy. Het vliegtuig wordt door Pratt & Whitney PurePower PW1500G-motoren aangedreven en biedt reizigers de mogelijkheid om wifi te gebruiken tijdens de vlucht.

Economy in Air Canada’s A220-300 ©CNW Group/Air Canada

Haal jouw KLM-staart in huis!

Nieuw in de webshop van Up, een KLM-staart op houten voet. Speciaal voor de echte KLM-fans.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button