DuurzaamheidElektrisch vliegenIncidentenNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

‘Eerste Noorse elektrische vliegtuig crasht in meer’

Het eerste Noorse elektrische vliegtuig is op woensdag 14 augustus neergestort in een meer, zo melden verschillende media.

Crash

Het elektrische vliegtuig dat door batterijen aangedreven wordt; een tweezits Alpha Electro G2, is in een Noors meer gecrasht. Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren is nog onbekend. De eigenaar van het vliegtuig, ceo van luchthaven exploitant Avinor Dag Falk-Petersen, zei tegenover Reuters dat dit voorval ‘niet goed voor hun werk is geweest.’ Zowel Falk-Petersen als zijn passagier kwamen ongeschonden, maar met een nat pak, uit het vliegtuig.

2025

Falk-Petersen liet vorig jaar nog weten in 2025 de eerste commerciële elektrische vluchten te kunnen uitvoeren. Ook voorziet hij dat in 2040 alle korteafstandvluchten in Noorwegen met elektrische vliegtuigen worden uitgevoerd.

Elektrisch vliegen

De eerste elektrische testvliegtuigen worden inmiddels gebruikt. Airbus heeft de E-fan ontwikkeld, een toestel wat volledig op batterijen werkt. Ook Boeing werkt mee aan een elektrisch toestel. Ontwikkelaar Zunum Aero verwacht in 2022 voor het eerst te kunnen vliegen met het vliegtuig, waar 12 passagiers in passen.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close