fbpx
Editors choiceFrequente reizigersNieuwsPiloten en Crew

Ierse Ryanair-piloten leggen volgende week werk neer

De gesprekken die op 14 augustus gevoerd werden tussen de piloten en Ryanair zijn op niets uitgedraaid, daarom zullen de Ierse piloten volgende week het werk neerleggen, zo meldt vakbond IALPA.

Staking

De Ierse Ryanair-piloten zullen vanaf 22 augustus middernacht voor 48 uur het werk neerleggen. Die beslissing is genomen nadat de gesprekken tussen de vakbonden IALPA en moedervakbond Fórsa en Ryanair op niets zijn uitgelopen. Volgens de vakbonden hebben zij in maart een voorstel van 30 pagina’s bij Ryanair ingeleverd met daarin gedetailleerde plannen rond pensioen, werkomstandigheden en loon, maar is daar niets uitgekomen. ‘Alleen een goed tegenbod van Ryanair kan de staking nog stoppen’, aldus IALPA.

Ryanair

Ryanair vindt de looneisen ‘niet reëel.’ Volgens de maatschappij zou het gaan om een ‘loonstijging van 101 procent.’ Ook staan er bij de Ierse prijsvechter honderden banen op tocht wegens het wegvallen van de Boeing 737 MAX.

Spanje

In Spanje en Engeland zijn er ook stakingen op til. De Spanjaarden willen het werk neerleggen op 1, 2, 6, 13, 15, 20, 22, 27 en 28 september. Zij staken omdat Ryanair de bases op Gran Canaria, Tenerife-sur en Girona wil sluiten. Ook zouden er in Portugal stakingen op komst zijn, omdat Ryanair geen vliegtuigen meer op de luchthaven van Faro wil stationeren.

In de aanbieding: KLM-staart op houten voetstuk

Nieuw in de webshop van Up: de KLM-staart op een houten voetstuk. Haal deze leuke toevoeging voor bijvoorbeeld je bureau in huis. Een must have voor alle KLM-fans! Bestel nu voor €29,95 inclusief verzending!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button