fbpx
AirlinesIncidentenNieuwsProfessionalVeiligheid

Ural Airlines A321 maakt noodlanding in maïsveld

Een Airbus A321 van Ural Airlines heeft in de ochtend van donderdag 15 augustus een noodlanding gemaakt in een maisveld nabij Moskou, zo melden verschillende media.

Gewonden

De A321 van Ural Airlines vertrok van het Zjoekovski Airport in Moskou, maar maakte ongeveer een kilometer verderop een noodlanding in een maïsveld, omdat het toestel door een zwerm meeuwen vloog tijdens take-off. Er werden vogels in de motoren gezogen, waarop de piloten besloten terug te keren naar het vliegveld. Voordat zij het toestel op de landingsbaan konden zetten, werd er een buiklanding in een maïsveld gemaakt. Van de 234 mensen aan boord raakten 23 mensen gewond, waaronder drie kinderen.

Krim

De A321 was op weg naar Simferopol op het geannexeerde schiereiland Krim. De 234 inzittenden bestonden uit 226 passagiers en 7 bemanningsleden.

Helden

Volgens de lokale autoriteiten zijn de Russische piloten helden die ‘een fantastisch staaltje zelfbeheersing en kunde’ hebben laten zien.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button