fbpx
Groningen AirportLiefhebberNaast het nieuwsNL Nieuws

Antonov An-74TK vertrekt weer van Eelde | Video

De Antonov AN-74TK-100 die op 13 augustus het voetbalelftal FC Mariupol uit Oekraïne naar Nederland bracht, is vanmiddag weer vertrokken, zo meldt Groningen Airport Eelde.

Vertrek

Hoe het Oekraïense vliegtuig van de luchthaven vertrok is in onderstaande tweet te zien. Het vliegtuig van Motor Sich Airlines nam de voetbalclub zonder punten weer terug naar Oekraïne.

An-74TK-100

De An-74TK-100 heeft een vleugelspanwijdte van 31,89 meter, een lengte van 28,07 meter en een hoogte vanaf de grond van 8,65 meter. Een leeg toestel weegt 20.140 kilo en heeft een maximumsnelheid van 700 kilometer per uur. Met 52 passagiers aan boord kan het vliegtuig een afstand van 2.750 kilometer afleggen.

Bestel de limited edition DC-3 'Rosinenbomber'-Aviationtag!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje luchtvaartgeschiedenis in huis. Deze iconische DC3 heeft nog dienst gedaan tijdens de Tweede Wereldoorlog en heeft in 2008 als laatste vliegtuig, samen met een Junkers Ju-52, vanaf Berlin Tempelhof gevlogen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button