Groningen AirportLiefhebberNaast het nieuwsNL nieuws

Antonov An-74TK vertrekt weer van Eelde | Video

De Antonov AN-74TK-100 die op 13 augustus het voetbalelftal FC Mariupol uit Oekraïne naar Nederland bracht, is vanmiddag weer vertrokken, zo meldt Groningen Airport Eelde.

Vertrek

Hoe het Oekraïense vliegtuig van de luchthaven vertrok is in onderstaande tweet te zien. Het vliegtuig van Motor Sich Airlines nam de voetbalclub zonder punten weer terug naar Oekraïne.

An-74TK-100

De An-74TK-100 heeft een vleugelspanwijdte van 31,89 meter, een lengte van 28,07 meter en een hoogte vanaf de grond van 8,65 meter. Een leeg toestel weegt 20.140 kilo en heeft een maximumsnelheid van 700 kilometer per uur. Met 52 passagiers aan boord kan het vliegtuig een afstand van 2.750 kilometer afleggen.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close