fbpx
Air France-KLMAirlinesFrequente reizigersNieuws

Delta weer naar Gatwick en Manchester

Delta Air Lines vliegt volgend jaar zomer weer vanuit de VS naar de Engelse luchthavens Londen Gatwick en Manchester. Dat heeft de partner van Air France-KLM en Virgin Atlantic bekendgemaakt.

Gatwick

Londen Gatwick was meer dan veertig jaar geleden de eerste bestemming in het Verenigd Koninkrijk voor Delta. Vanaf 21 mei pendelt Delta tussen Boston. Virgin verbindt Gatwick en New York JFK.

Partners

“Gatwick is momenteel de grootste markt in Europa die niet wordt bediend vanaf New York” aldus Delta. Met de terugkeer van Delta naar Gatwick, is het voor het eerst sinds Delta en Virgin partners zijn, dat beide maatschappijen op Gatwick vliegen. De twee sloten in 2014 de handen ineen.

757

Delta zet op de route tussen Boston en Londen Gatwick een Boeing 757 in, Virgin tussen New York en Gatwick een Airbus A330-200. Delta keert volgend jaar zomer ook terug op het vliegveld van Manchester, eveneens vanaf Boston. “Manchester is de achtste directe trans-Atlantische verbinding voor Delta vanuit Boston”, laat de maatschappij weten. 

Overdag 

Virgin vliegt vanaf Manchester al naar Atlanta, New York-JFK, Las Vegas, Los Angeles en Orlando en dat blijft zo. De capaciteit naar Londen Heathrow wordt door Delta ook opgevoerd. “Met 15 procent vergeleken met dit jaar.” Bovendien vliegt de maatschappij voor het eerst overdag de oceaan over. Ook Virgin Atlantic zet volgend jaar meer capaciteit in op de Atlantic. Voor beide maatschappijen gaat het om bijna 10.000 stoelen erbij in de week. 

Bestel het boek Love is in the air!
Hoe een vlucht mensen met elkaar verbindt

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button