fbpx
LiefhebberNaast het nieuwsOpmerkelijk

Japanse Air Force One staat te koop

De Japanse Air Force One, een Boeing 747-400 uit 1991, staat te koop voor 28 miljoen dollar (25,17 miljoen euro) op een Amerikaanse veilingsite.

Te koop

Voor die dikke 25 miljoen euro krijgt de koper dan wel een Boeing 747 die uitgerust is met een slaapkamer, badkamer, kantoor en lounge-gedeelte. Op de foto’s is te zien hoe de gasten kunnen plaatsnemen in 85 verschillende stoelen. In vergelijking, de Amerikaanse Air Force One heeft 70 stoelen. Het vliegtuig heeft 16.332 vlieguren erop zitten.

Schiphol

In januari van dit jaar deed de 747 nog Schiphol aan toen de Japanse premier Abe op bezoek kwam bij premier Rutte. De twee Boeing 747-400’s die de Japanse regering gebruikte om vip’s mee te vervoeren zijn dit jaar vervangen door Boeing 777-300ER’s.

777

De 777 is aangepast voor het gebruik van diplomaten en de Japanse koninklijke familie. Zo zijn er minder ramen in de romp, waardoor er afgesloten ruimtes ontstaan voor vergaderzalen, en kantoren. Op de bovenkant van het vliegtuig is een radarkoepel gemonteerd.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button