NieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

‘Productie Dornier 328 hervat in Duitsland’

Sinds 2005 wordt de Dornier 328, een turboprop-vliegtuig, niet meer gemaakt, maar de productie van dit toestel wordt in de nabije toekomst weer in Duitsland hervat, zo melden verschillende media.

Productie

Het turboprop-toestel zal gefabriceerd worden op de luchthaven Leipzig-Halle in de Duitse deelstaat Saksen, waar een fabriek wordt ingericht. Ook Bremen werd lange tijd als favoriet gezien als locatie om de Dornier weer nieuw leven in te blazen, maar uiteindelijk werd met financiële steun van de Saksische overheid de productie naar Leipzig gehaald.

Dornier 328

De Duitse vliegtuigbouwer fabriceerde tussen 1991 en 2005 in totaal honderdtien Dornier 328-100 turboprops en 111 Dornier 328JET’s, toestellen die door jet-motoren werden aangedreven. Beide vliegtuigen bieden plaats aan 32 tot 34 passagiers. Op 21 augustus wordt er meer bekend gemaakt over de hernieuwde productie van het turboprop-vliegtuig.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close