fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuwsRoutes en BestemmingenVliegvelden

‘TAP schrapt alle vluchten naar Londen City’

TAP Air Portugal schrapt tegen het einde van oktober alle vluchten vanuit Portugal naar de kleinste Londense luchthaven; City. Zo meldt flightglobal.

Schrappen

TAP zal vanaf eind november niet meer op de routes tussen de Portugese steden Lissabon en Porto en het kleinste vliegveld van de Engelse hoofdstad vliegen. De reden hiervoor zijn de tegenvallende resultaten op de route en de onzekerheid over de vraag naar de routes met oog op de Brexit. TAP blijft nog wel op Londen Heathrow en Gatwick vliegen.

City

Het vliegveld Londen City is teleurgesteld over de beslissing, ‘maar dat is het gevolg van overcapaciteit op de twee routes. We hopen TAP in de toekomst weer te verwelkomen. In de tussentijd zullen we de vrijgekomen slots distribueren aan nieuwe en bestaande airlines.’

TAP

TAP noteerde in juli nog een recordaantal aan vervoerde passagiers, namelijk 1,7 miljoen reizigers. Dat is een stijging van 11,6 procent in vergelijking met juli vorig jaar. In de eerst zeven maanden van dit jaar vervoerde de Portugese maatschappij 9,6 miljoen mensen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button