BoeingNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Boeing wil meer 767’s bouwen

Vliegtuigbouwer Boeing wil meer toestellen van het type 767 bouwen. Volgens de fabrikant neemt de vraag na lange tijd weer toe en daarom kan het productietempo worden verhoogd.

Extra
Bij Boeing rollen momenteel gemiddeld 2,5 vliegtuigen van de band. Dat worden er drie per maand, oftewel een extra vliegtuig om de twee maanden. 

Vracht
Naar verwachting zullen de vliegtuigen met name worden gebruikt voor het vervoer van vracht. Passagiersversies van het type zijn steeds minder te zien, doordat airlines deze verouderde toestellen vervangen voor nieuwe modellen zoals de 787. Echter is het formaat van de 767 ideaal voor het vervoer van pakketpost.

Op dit moment is het orderboek nog gevuld met 96 vliegtuigen. Boeing aast op nieuwe orders van freightergiganten zoals FedEx en Amazon.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close