fbpx
AirlinesLiefhebberNieuwsNL NieuwsVliegtuigen

Brussels Airlines A330 naar Twente

Twente Airport ontvangt volgende week opnieuw een passagiersvliegtuig. Dit keer betreft het een Airbus A330-200 van Brussels Airlines.

AELS
Het vliegtuig zal na aankomst worden ontmanteld door Aircraft End-of-Life Solutions (AELS), dat op de luchthaven is gevestigd. Het toestel, met registratie OO-SFY is sinds 2011 in dienst bij de Belgische luchtvaartmaatschappij. Eerder vloog het voor Swissair en daarna Swiss. In 1998 werd de A330 afgeleverd.

Op welk moment de A330 exact komt wil AELS niet bekendmaken, op verzoek van partners en omwonenden. Hiermee probeert men overlast te voorkomen.

Onderdelen
AELS verkoopt de losse onderdelen van het toestel door als reservemateriaal voor vliegtuigen die nog in gebruik zijn. Twente ontving eerder onder meer twee Boeing 747’s van KLM, twee A340’s van Air France en een van Qatar Airways.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button