fbpx
AirlinesFrequente reizigersNaast het nieuwsVliegvelden

Grote storing treft luchthavens door heel Amerika

Een grote storing heeft vrijdagavond tot urenlange vertragingen geleid op luchthavens door heel Amerika. Het computersysteem van de grenscontroledienst CBP functioneerde niet.

Wachtrijen
De storing had gevolgen voor een groot deel van de luchthavens in de Verenigde Staten, doordat het systeem landelijk wordt gebruikt. Om de steeds langer wordende wachtrijen te verwerken besloot men op een andere manier de gegevens van reizigers te controleren. Dit nam meer tijd in beslag.

Aankomend
Het probleem was volgens de dienst alleen merkbaar voor passagiers die naar de VS toe reisden. Vertrekkende reizigers konden zonder problemen vertrekken. Dagelijks worden 358.000 passagiers en medewerkers gecontroleerd met het CBP-systeem.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button