AirlinesLiefhebberNieuwsSchiphol AirportVliegtuigtype & -bouwer

China Southern met Dreamliner naar Schiphol

KLM-partner China Southern komt structureel met de Dreamliner naar Schiphol. De carrier verruilt daarmee de Airbus A330-300 voor de Boeing 787-9 op de route tussen Amsterdam en Guangzhou.

Het vliegtuig wordt met ingang van 27 oktober ingezet op de verbinding. 

Capaciteit
Door de inzet van de Dreamliner neemt de capaciteit toe van 275 naar 297 passagiers. In de 787 is plaats voor 241 passagiers in de economyclass, 28 in premium economy en 28 in de businessclass.

Eerder was het plan om de nieuwe A350-900 in te zetten naar Amsterdam, maar dat lijkt voorlopig niet aan de orde. China Southern zal de Dreamliner ook inzetten op de verbinding met Parijs.

Beijing
Naast Guangzhou biedt China Southern vanuit Amsterdam een dagelijkse service naar Beijing. Hier vliegt in het zomerseizoen nog een Airbus A380, in de winter wordt dit weer een A330-300.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/