fbpx
Air France-KLMAirlinesFrequente reizigersNieuwsPiloten en CrewTransavia

Mogelijk nieuwe stakingen op komst bij Transavia Frankrijk

De France tak van Transavia wacht mogelijk nieuwe stakingen. Hiervoor zijn plannen in de maak, aldus de Franse krant La Tribune.

Werkonderbrekingen
Piloten dreigen het werk neer te leggen in de periode van september tot half oktober. Het gaat om meerdere werkonderbrekingen. Dit weekend vallen ook al tientallen vluchten uit bij de maatschappij wegens stakingen door cabinepersoneel.

Uitbreiden
Er is onenigheid over een akkoord in juli werd gesloten tussen moederbedrijf Air France-KLM en de pilotenbond van Air France. Het ging hierbij over het uitbreiden van de vluchten voor Transavia in Frankrijk. Hiermee werd ingestemd. Vakbond SPL vindt nu dat de bond van Air France niet kan beslissen over de toestand bij Transavia. 

Zeggenschap
Een deel van de Transavia-vluchten wordt uitgevoerd door piloten met een Air-France-contract. SPL vindt dat echter geen vrijbrief voor zeggenschap over Transavia door de Air France-pilotenbond.

Wanneer de acties precies gepland zijn is niet bekend. 

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button