LiefhebberOpmerkelijkOverig nieuws

VS: minipaarden mogen in passagierscabine meevliegen

Amerikaanse minipaarden mogen in de Verenigde Staten gewoon meevliegen in de cabine op passagiersvluchten. Dat heeft het Amerikaanse ministerie van transport aangekondigd.

Regels
De hulpdieren mogen nu officieel mee in de passagierscabine. Met de mededeling hoopt het ministerie meer duidelijkheid te scheppen in de regelgeving rond het vervoer van dieren. Minipaarden mochten al in de cabine vervoerd worden. Echter was het nog niet vastgelegd.

Steun
De kleine paarden behoren tot de groep die als functie het emotioneel steunen van passagiers heeft, net als bepaalde honden en katten. Het gaat daarbij bijvoorbeeld om psychiatrische patiënten die als emotionele steun een dier in hun bezit hebben.

De uitspraak geldt voor alle cabines van commerciële vliegtuigen in de VS, ongeacht de maatschappij of klasse.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/