AirlinesFrequente reizigerNieuws

Avianca Brasil uit Star Alliance

Avianca Brasil, tegenwoordig bekend onder de naam Ocean Air, is per 1 september aanstaande geen lid meer van de Star Alliance. Dat heeft de alliantie bekendgemaakt. 

Netwerk 

“Star Alliance houdt een concurrerend netwerk in de regio”, voegt het samenwerkingsverband daaraan toe. 

AOC 

Ocean Air, voorheen Avianca Brasil, is op sterven na dood. De maatschappij heeft uitstel van betaling gekregen en de vliegvergunning (AOC) is ingetrokken door de Braziliaanse luchtvaartautoriteit ANAC. 

Avianca 

Avianca Brasil werd in 2015 lid van de Star Alliance, die nu nog 27 leden telt. “Ik wil benadrukken dat het vertrek van Avianca Brasil uit de alliantie of geen enkele wijze van invloed is op het lidmaatschap van Avianca uit Colombia”, zegt de ceo van de alliantie. 

Lufthansa 

Elf van de leden van het samenwerkingsverband bieden directe verbindingen van en naar Brazilië. Dat zijn behalve Avianca uit Colombia, ook Air Canada, Air China, Copa Airlines, Ethiopian, Lufthansa, SWISS, South African Airways, TAP, Turkish en United. 

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close