Air FranceAirlinesNieuwsPilotenProfessionalStaking

Franse pilotenvakbond sluit zich aan bij pensioenprotest

De Franse pilotenvakbond SNPL sluit zich aan bij het pensioenprotest dat op 16 september plaatsvindt tegen plannen van de regering Macron. Dat heeft de bond bekendgemaakt.

Staken

De vakbond roept de leden op deel te nemen aan de grote demonstratie, wat impliceert dat ze die dag het werk neerleggen en dus staken. 

Piloten 

Voor piloten en bepaalde andere beroepsgroepen gelden in Frankrijk aanvullende regels voor het pensioen. De overheid wil daar vanaf en de regels voor alle beroepen gelijk trekken. De piloten willen dat niet. Volgens de SNPL hebben de uitzonderingsregels voor onder andere hun beroepsgroep hun waarde bewezen door de jaren heen.

1952

De regelgeving dateert uit de jaren vijftig. “Na maanden van overleg, hebben we geen enkel signaal gekregen dat onze aanvullende pensioenafspraken zo blijven zoals ze zijn. Dat regime doet sinds 1952 dienst tot tevredenheid van generaties vliegers, zonder de maatschappij een cent te kosten”, aldus de SNPL. 

Politiek 

“We staan niet to dat ons pensioen wordt opgeofferd ten gunste van politiek dogmatisme.” 

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close