AirlinesDuurzaamheidEditors choiceFrequente reizigerNieuws

Lufthansa-passagiers kunnen zelf duurzame brandstof inkopen

Passagiers van de luchtvaartmaatschappijen van de Lufthansa Group kunnen nu zelf hun duurzame brandstof inkopen. Dat heeft de onderneming bekendgemaakt.

Compensaid

Het inkopen van duurzame brandstof – biofuel of synthetische brandstof- is onderdeel van een groter duurzaamheidsinitiatief dat Lufthansa lanceert onder de noemer Compensaid.

Marktprijs 

Onderdeel daarvan is een digitaal platform waarop een ‘realistische marktprijs’ wordt berekend van duurzame brandstof, als alternatief voor fossiele kerosine. Passagiers kunnen dan voor hun reis het verschil betalen tussen de duurzame brandstof en de standaard kerosine. Lufthansa betaalt ondertussen gewoon de prijs van de fossiele brandstof.

Toeslag 

Maar, zo belooft het bedrijf, de door de reiziger betaalde toeslag wordt wel omgezet in duurzame brandstof. Die wordt ingekocht en binnen een periode van zes maanden gebruikt op Lufthansa-vluchten.  “Dit is het eerste online platform van zijn soort dat klanten in een transparante, snelle en effectieve manier om hun CO2-consumptie te compenseren met CO2-neutrale brandstoffen.” 

Alternatief 

Als alternatief kunnen passagiers ook een project van herplanten van bomen in Nicaragua steunen via het platform. “Waarmee de CO2-uitstoot over de lange termijn wordt verminderd.” Lufthansa ziet synthetische brandstof als het ‘meest veelbelovende’ alternatief voor fossiele kerosine. Maar zegt tegelijkertijd ook dat de beschikbaarheid daarvan nog slecht is en de kosten hoog. 

Vliegen 

Lufthansa stelt dat vliegen veel voordelen biedt, zoals het verbinden van mensen en culturen, maar ook nadelen. “En die moeten weerlegd worden.” 

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close