fbpx
AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

Minder winst voor Turkish Airlines na verhuizing Istanboel

Turkish Airlines heeft het tweede kwartaal van dit jaar afgesloten met minder winst. De maatschappij verhuisde de operatie naar de nieuwe hub in Istanboel en heeft last van de gestaakte Boeing 737 MAX-vluchten.

Afname
Vorig jaar bedroeg de winst in het tweede kwartaal 267 miljoen dollar, dit jaar nam dat met 96 procent af tot 10 miljoen dollar. De carrier wijt de afname aan minder binnenlandse vraag, de verhuizing van Atatürk naar Instanbul Airport, het aan de grond houden van de 737 MAX-vloot en de vertraagde levering van Airbus A320neo’s.

Verhuizing
Door de grootscheepse verhuizing moesten vele vluchten worden geschrapt. Het effect was merkbaar in het hele netwerk van de maatschappij. Sommige bestemmingen werden tijdelijk niet aangevlogen. Volgens de airline ging het om het annuleren van 5.000 vluchten.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button