AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

Minder winst voor Turkish Airlines na verhuizing Istanboel

Turkish Airlines heeft het tweede kwartaal van dit jaar afgesloten met minder winst. De maatschappij verhuisde de operatie naar de nieuwe hub in Istanboel en heeft last van de gestaakte Boeing 737 MAX-vluchten.

Afname
Vorig jaar bedroeg de winst in het tweede kwartaal 267 miljoen dollar, dit jaar nam dat met 96 procent af tot 10 miljoen dollar. De carrier wijt de afname aan minder binnenlandse vraag, de verhuizing van Atatürk naar Instanbul Airport, het aan de grond houden van de 737 MAX-vloot en de vertraagde levering van Airbus A320neo’s.

Verhuizing
Door de grootscheepse verhuizing moesten vele vluchten worden geschrapt. Het effect was merkbaar in het hele netwerk van de maatschappij. Sommige bestemmingen werden tijdelijk niet aangevlogen. Volgens de airline ging het om het annuleren van 5.000 vluchten.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close