Naast het nieuws

Thai maakt uitstapje naar binnenvaartschip

Thai Airways heeft ter gelegenheid van de kroning van de nieuwe Thaise koning een koninklijk, typisch Thais, binnenvaartschip ‘in gebruik genomen’.

Suphannahong

Het betreft een afbeelding van het schip op een 777-300. Het schip heet de “Suphannahong.” De echte Suphannahong wordt gebruikt tijdens het feestjaar rond de kroning. Monniken gebruiken het 46 meter lange schip om over de rivier te varen die door Bangkok loopt.

Zwaan

De Suphannahong heeft een gouden zwaan als boeg. Op de zijkant van het schip staan onder andere roeiers, spiegels en bladeren geschilderd.

747

In 1999 had Thai een ook al een dergelijke afbeelding op een toestel. Toen was het een 747-400 en was de beschildering ter ere van de jubileum van de toenmalige koning.

©Thai Airways
©Thai Airways
©Thai Airways

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close