AirlinesNieuwsProfessional

AirAsia transformeert zich tot platform

De Maleisische prijsvechter AirAsia transformeert zich tot een reis- en financieel platform. Airasia.com moet een ‘lifestyle merk’ worden.

Airline

Om dat te bereiken heeft het bedrijf nieuwe benoemingen gedaan in de directie van zowel de airline als het nieuwe platform. Dat heeft AirAsia bekendgemaakt. 

Platform 

Ceo Tony Fernandes van de AirAsia Group, waar de verschillende maatschappijen en andere deelnemingen van de grootste Aziatische low costcarrier onder hangen, wordt nu ook de hoogste baas van het platform airasia.com. Tot een nieuwe bestuursvoorzitter wordt gevonden voor het e-commerce platform. 

Reizen

Bo Lingham houdt de dagelijkse leiding over de airlinebusiness. Onder airasia.com komen verschillende merken, activiteiten en partnerschappen te hangen. “We brengen reizen naar een nieuwe niveau door onze gasten een echte geïntegreerde en end-to-end ervaring te bieden”, zegt Fernandes. 

Hotels 

“Met niet alleen vluchten, maar ook hotels, activiteiten, lifestyle, e-commerce en meer.” Het platform moet ervoor zorgen dat de inkomsten flink worden opgekrikt. De digitale activiteiten en ancillaries moeten op termijn goed zijn voor 70 procent van de inkomsten en daarmee de directe luchtvaartactiviteiten overvleugelen. 

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close