fbpx
Naast het nieuwsOpmerkelijk

‘Ex-topman Cathay zette alleen eigen naam op Chinese lijst’

Een opmerkelijke actie van de ex-topman van Cathay Pacific om het eigen personeel te beschermen. China eiste een lijst met werknemers die aan de protesten in Hongkong deel hadden genomen. Volgens diverse Aziatische media kreeg China die lijst. Ex-topman Rupert Hogg zette er welgeteld één naam op: zijn eigen.

Geprezen

Afgelopen vrijdag trad Hogg af, volgens het persbericht uit eigen beweging. Hogg wordt geprezen voor het ‘niet verkopen van de Cathay-werknemers’. Dit gebeurt op social media, maar ook door een Hongkongs parlementslid, Wang. Volgens Wang koos Hoog ervoor zichzelf op te offeren om anderen te redden.

Zondebok

Cathay wordt door China middenin het politieke spel getrokken rond de protesten in Hongkong. Lees meer daarover in het artikel: China maakt Cathay tot zondebok.

In de aanbieding: KLM-staart op houten voetstuk

Nieuw in de webshop van Up: de KLM-staart op een houten voetstuk. Haal deze leuke toevoeging voor bijvoorbeeld je bureau in huis. Een must have voor alle KLM-fans! Bestel nu voor €29,95 inclusief verzending!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button