Naast het nieuwsOpmerkelijk

‘Ex-topman Cathay zette alleen eigen naam op Chinese lijst’

Een opmerkelijke actie van de ex-topman van Cathay Pacific om het eigen personeel te beschermen. China eiste een lijst met werknemers die aan de protesten in Hongkong deel hadden genomen. Volgens diverse Aziatische media kreeg China die lijst. Ex-topman Rupert Hogg zette er welgeteld één naam op: zijn eigen.

Geprezen

Afgelopen vrijdag trad Hogg af, volgens het persbericht uit eigen beweging. Hogg wordt geprezen voor het ‘niet verkopen van de Cathay-werknemers’. Dit gebeurt op social media, maar ook door een Hongkongs parlementslid, Wang. Volgens Wang koos Hoog ervoor zichzelf op te offeren om anderen te redden.

Zondebok

Cathay wordt door China middenin het politieke spel getrokken rond de protesten in Hongkong. Lees meer daarover in het artikel: China maakt Cathay tot zondebok.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/