Air France-KLMEditors choiceKLMNieuwsPilotenTrans-Atlantisch

Piloten Delta bezorgd om uitbreiding trans-Atlantische samenwerking

De piloten van Delta Air Lines hebben ‘serieuze bedenkingen’ om het samenvoegen van de twee joint ventures die Delta heeft op trans-Atlantische routes; namelijk die met Virgin en die met Air France-KLM en Alitalia. Ze willen garanties over werkgelegenheid. Dat blijkt uit een brief gestuurd door de vakbond voor Delta piloten.

Banen

De twee joint ventures worden nu samengevoegd tot één grote. Het Amerikaanse ministerie van Transport heeft hier toestemming voor verleend. De pilotenvakbond heeft het ministerie gevraagd nog eens goed naar de verleende toestemming voor de gezamenlijke joint venture te kijken. Ze willen meer garanties voor Amerikaanse banen.

Virgin

Volgens de piloten mag het niet zo zijn dat Delta het samenwerkingsverband gebruikt om vluchten te outsourcen. In de brief aan het ministerie schrijft de vakbond: “In 2013 hebben wij de vorming van de joint venture met Virgin gesteund. Ons is toen beloofd dat de samenwerking voor meer werkgelegenheid zou zorgen. Echter, bijna alle nieuwe vluchten worden door Virgin uitgevoerd.”

Metaal

Volgens de Amerikaanse vakbond wordt op de route Londen-New York zelfs minder Delta-metaal ingezet. “De werknemers van de buitenlandse maatschappijen (Virgin, red.) werken tegen lagere arbeidsvoorwaarden”, dat is een brug te ver voor de Delta piloten. Ze hopen dat ook dat het ministerie voorwaarden opneemt voor de joint venture.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button