IndustrieMilitairNieuwsProfessional

‘Turkije overweegt Russisch alternatief voor F-35’

Turkije heeft interesse getoond in Russische Sukhoi Su-35 straaljagers, als alternatief voor de Amerikaanse F-35. Dit meldde de Turkse regeringsgezinde krant Yeni Şafak.

Onmogelijk

Vorige maand werd Turkije definitief door Amerika uit het F-35 project gezet. Reden hiervoor was de aankoop van Russische S-400 luchtdoelraketten door Turkije. Aanschaf door Turkije van zowel Amerikaanse F-35 toestellen als het Russische S-400 systeem was volgens de Amerikanen onmogelijk. Het risico is volgens Amerika te groot dat Rusland via het raketsysteem geheime informatie verzamelt over de F-35.

Aanschaf

Het Turkse Ministerie van Defensie overweegt nu met de Turkse luchtmacht de mogelijke aanschaf van Russische Sukhoi Su-35’s. Als het oordeel positief uitvalt, zal het Turkse ‘Ondersecretariaat voor Defensie-industrie’ onderhandelingen beginnen met Rosoboronexport. Dat Russische staatsbedrijf is verantwoordelijk voor de Russische wapenexport.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Leonard van den Broek

Redacteur / fotograaf. Leonard groeide op in Eindhoven, waar zijn interesse voor de luchtvaart werd gewekt door het vliegverkeer rond 'Welschap'. De afgelopen jaren bezocht Leonard talloze vliegbases in binnen- en buitenland.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/