IndustrieMilitairNieuwsProfessional

‘Turkije overweegt Russisch alternatief voor F-35’

Turkije heeft interesse getoond in Russische Sukhoi Su-35 straaljagers, als alternatief voor de Amerikaanse F-35. Dit meldde de Turkse regeringsgezinde krant Yeni Şafak.

Onmogelijk

Vorige maand werd Turkije definitief door Amerika uit het F-35 project gezet. Reden hiervoor was de aankoop van Russische S-400 luchtdoelraketten door Turkije. Aanschaf door Turkije van zowel Amerikaanse F-35 toestellen als het Russische S-400 systeem was volgens de Amerikanen onmogelijk. Het risico is volgens Amerika te groot dat Rusland via het raketsysteem geheime informatie verzamelt over de F-35.

Aanschaf

Het Turkse Ministerie van Defensie overweegt nu met de Turkse luchtmacht de mogelijke aanschaf van Russische Sukhoi Su-35’s. Als het oordeel positief uitvalt, zal het Turkse ‘Ondersecretariaat voor Defensie-industrie’ onderhandelingen beginnen met Rosoboronexport. Dat Russische staatsbedrijf is verantwoordelijk voor de Russische wapenexport.

Tags

Leonard van den Broek

Redacteur / fotograaf. Leonard groeide op in Eindhoven, waar zijn interesse voor de luchtvaart werd gewekt door het vliegverkeer rond 'Welschap'. De afgelopen jaren bezocht Leonard talloze vliegbases in binnen- en buitenland.

Gerelateerde artikelen

Back to top button