fbpx
737 MAXBoeingNieuwsProfessionalVliegtuigen

‘Boeing maakt zich op voor terugkeer MAX in oktober’

Boeing zet extra personeel in en huurt tijdelijk nog eens een paar honderd man extra in ter voorbereiding van de terugkeer van de Boeing 737 MAX in het luchtruim in oktober. 

Onderhoud

Dat melden diverse media op basis van een verklaring van de Amerikaanse vliegtuigfabrikant. Het personeel wordt ingezet voor onderhoud aan de toestellen en ter voorbereiding voor aflevering aan klanten.

Vliegverbod

De verklaring van Boeing is de eerste waarin het bedrijf een concrete stap noemt over een naderend eind aan het vliegverbod van de 737 MAX. De Boeing 737 MAX staat sinds maart wereldwijd aan de grond nadat kort na elkaar twee toestellen van dit type crashten. Omdat de toestellen niet meer mogen vliegen, worden ook geen nieuw gebouwde afgeleverd. 

Leveringen

Dat de leveringen in oktober hervat zouden mogen worden, is een ‘best case’-scenario. Het zou gaan om één van de grootste logistieke operaties ooit in de moderne luchtvaart. Boeing mikt nog steeds op het begin van het vierde kwartaal om de MAX weer in de lucht te krijgen. De vliegtuigfabrikant moet nog definitief groen licht krijgen voor nieuwe software voor het toestel.

Software 

Door het functioneren van die software zouden de vliegtuigen van Lion Air en Ethiopian zijn neergestort. Alle vliegtuigen die bij Moses Lake worden getest, worden volgens Boeing overgebracht naar Seattle en Everett, waar de fabrieken staan. De afgelopen maanden heeft Boeing 42 MAX-toestellen per maand gebouwd. 

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button