fbpx
Air France-KLMAirlinesFinancieelNieuwsProfessional

Getouwtrek over Air Transat

De overname van Air Transat door Air Canada is nog geen gelopen race. In Canada is getouwtrek ontstaan over wie de nieuwe eigenaar moet worden van de maatschappij.

Aandeelhouders

Feitelijk gaat het om de overname van touroperator Transat, waar de airline Air Transat onderdeel van is. Eind deze week stemmen de aandeelhouders over de beoogde overname door Air Canada.

Politicus

Air Canada zag zich genoodzaakt met een verklaring naar buiten te komen richting die aandeelhouders en het publiek, met redenen waarom zij de juiste partij zijn om Air Transat over te nemen. Dit naar aanleiding van een eerdere verklaring van zakenman, aandeelhouder en voormalig politicus Pierre Karl Peladeau. 

Air France-KLM

Die zou zelf een gooi willen doen naar de overname, met steun van onder andere WestJet en Air France-KLM, aldus lokale media. Huidig topman Ben Smith van het moederbedrijf van Air France en KLM is afkomstig van Air Canada en zij werken samen met WestJet. Air Canada doet de poging van de zakenman af als ‘niet succesvol’. 

Transat

Peladeau heeft 1,6 procent van de aandelen van Transat in handen en zal in ieder geval tegen de overname stemmen. De nationale maatschappij van Canada wil 720 miljoen dollar betalen voor Transat. 

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button