Editors choiceFrequente reizigerKLMNieuwsNL nieuws

KLM: vakbonden sturen aan op acties

Volgens KLM sturen de vakbonden aan op acties. Dat zegt de maatschappij in een verklaring. 

Cao

De vakbonden hebben een uitnodiging van de maatschappij om weer om tafel te gaan om te praten over een nieuwe cao, afgeslagen. “In plaats hiervan lijken zij voor acties te kiezen.”

Disciplines 

Gesprekken tussen KLM en acht vakbonden die alle disciplines binnen KLM vertegenwoordigen, liepen medio juli vast. De vakbonden, waaronder vakbond voor cabinepersoneel VNC en pilotenvakbond VNV, stapten eensgezind op van de onderhandelingstafel. 

KLM

Binnen de VNV en VNC zijn plannen in de maak voor het -voorbereiden- van acties, de FNV gaf KLM eerder al een ‘voorultimatum’ af. De bonden hebben gezamenlijk een petitie in het leven geroepen onder de noemer ‘100 dagen zonder cao’ om de directie van KLM in beweging te krijgen. KLM liet eerder weten dat volgens de maatschappij geen sprake was van een patstelling in de cao-onderhandelingen. 

Acties

De onenigheid tussen KLM en de vakbonden spitst zich toe op loon. De vakbonden willen een substantiële, structurele loonsverhoging. KLM stelt nu dat zij een ‘nieuw en verbeterd’ bod op tafel wilde leggen voor een volgend overleg. “Ondanks de handreikingen en toezeggingen van KLM kiezen de vakbonden, in plaats van constructief overleg, voor het conflict en sturen ze aan op het voorbereiden van acties”, aldus KLM. 

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/