fbpx
Editors choiceFrequente reizigersKLMNieuwsNL Nieuws

KLM: vakbonden sturen aan op acties

Volgens KLM sturen de vakbonden aan op acties. Dat zegt de maatschappij in een verklaring. 

Cao

De vakbonden hebben een uitnodiging van de maatschappij om weer om tafel te gaan om te praten over een nieuwe cao, afgeslagen. “In plaats hiervan lijken zij voor acties te kiezen.”

Disciplines 

Gesprekken tussen KLM en acht vakbonden die alle disciplines binnen KLM vertegenwoordigen, liepen medio juli vast. De vakbonden, waaronder vakbond voor cabinepersoneel VNC en pilotenvakbond VNV, stapten eensgezind op van de onderhandelingstafel. 

KLM

Binnen de VNV en VNC zijn plannen in de maak voor het -voorbereiden- van acties, de FNV gaf KLM eerder al een ‘voorultimatum’ af. De bonden hebben gezamenlijk een petitie in het leven geroepen onder de noemer ‘100 dagen zonder cao’ om de directie van KLM in beweging te krijgen. KLM liet eerder weten dat volgens de maatschappij geen sprake was van een patstelling in de cao-onderhandelingen. 

Acties

De onenigheid tussen KLM en de vakbonden spitst zich toe op loon. De vakbonden willen een substantiĂ«le, structurele loonsverhoging. KLM stelt nu dat zij een ‘nieuw en verbeterd’ bod op tafel wilde leggen voor een volgend overleg. “Ondanks de handreikingen en toezeggingen van KLM kiezen de vakbonden, in plaats van constructief overleg, voor het conflict en sturen ze aan op het voorbereiden van acties”, aldus KLM. 

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mĂ©t 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button