fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuwsPiloten en Crew

Ryanair-staking VK gaat door, Ierland niet

De eerder aangekondigde staking van Ryanair-piloten in het Verenigd Koninkrijk donderdag en vrijdag gaat door, die van de Ierse piloten niet. Dat heeft Ryanair laten weten.

Rechter

De maatschappij had in beide gevallen de rechter gevraagd de stakingen te verbieden. Het Ierse gerechtshof ging mee in de eis van Ryanair om de staking te verbieden; het Britse gerechtshof niet. Evengoed blijft de overlast volgens de maatschappij beperkt.

Arbeidsvoorwaarden

Ryanair roept de Ierse pilotenvakbond FORSA ‘en de kleine minderheid van zeer goed betaalde Ierse piloten’ op om weer in gesprek te gaan onder leiding van een mediator. Dat was inmiddels al nodig, omdat Ryanair en de pilotenvakbond het niet eens konden worden over nieuwe arbeidsvoorwaarden. 

Euro

De Ierse prijsvechter zegt graag van de piloten te willen horen waarom zij akkoord gingen met een loonsverhoging van 3 procent per jaar voor de komende drie jaar voor de vliegers die bij Aer Lingus werken. “Terwijl ze bij Ryanair verhogingen willen van 101 procent voor piloten die al meer dan 172.000 euro per jaar verdienen.” 

Britse

Volgens Ryanair staakt minder dan een derde van de Britse piloten aan het eind van de Britse schoolvakanties. De maatschappij verwacht doordat de rest van de vliegers wel werkt, het schema gewoon te kunnen vliegen, maar sluit vertragingen of wijzigingen niet uit. 

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button