AirlinesFrequente reizigerNieuwsStaking

Ryanair heeft geen last van staking Britse piloten

Ryanair zegt geen last te hebben van de staking van een deel van de Britse piloten. Alle vluchten zouden volgens schema worden uitgevoerd.

Rechter

Dat heeft de maatschappij via social media laten weten. Ryanair probeerde de staking op het laatste moment door te rechter te laten verbieden, dat lukte niet. 

Portugal 

Een staking van Ierse piloten werd wel door de rechter verboden. Die zou gelijktijdig plaatsvinden met de actie van de Britse collega’s. Eerder deze week werd ook al actiegevoerd in Portugal, daar ging het om cabinepersoneel dat in conflict is met de Ierse prijsvechter over arbeidsomstandigheden. 

Schema

De Britse piloten, volgens Ryanair minder dan een derde van het totaal aantal vliegers van de maatschappij in het Verenigd Koninkrijk (VK), hebben voor 48 uur het werk neergelegd. Ryanair liet al weten dat het schema in principe gevlogen kan worden, maar dat vertragingen niet kunnen worden uitgesloten.

Piloten 

De maatschappij heeft vliegers van andere bases ingezet op de vluchten vanuit het VK. De Britse pilotenvakbond wil in september nog een keer staken, aan het eind van de zomervakanties. De maatschappij en de piloten kunnen het onder andere niet eens worden over pensioenen, zwangerschapverlof en verzekeringen voor arbeidsongeschiktheid. 

Balpa

Een woordvoerder van de Britse pilotenvakbond Bapla zei tegen de BBC dat hij blij is dat de staking geen overlast veroorzaakt voor reizigers. “Als ze (Ryanair, red.) hoofdpijn krijgt om het schema rond te maken en het ze een hoop geld kost maar alle vluchten gaan wel, prima.”

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close