AirbusAirlinesBoeingFrequente reizigerNieuwsVliegtuigtype & -bouwer

‘Vietnam krijgt er nog een airline bij’

Vietnam krijgt er nog een airline bij. Het conglomeraat Vingroup zou een aanvraag hebben gedaan voor een vliegvergunning onder de naam Vinpearl Air. 

Vinpearl

Dat bericht persbureau Reuters op basis van berichten in verschillende lokale Vietnamese media. Vinpearl Air zou de zesde Vietnamese maatschappij worden. 

Bamboo

Begin dit jaar kwam Bamboo Airways erbij in het toeristisch zeer populaire Vietnam. Al langer bestaan Vietnam Airlines, Jetstar Pacific Airlines, Vietjet Aviation en Vietnam Air Services. Vinpearl zou vanaf volgend jaar juli de vleugels uit willen slaan, met een vloot van zes vliegtuigen. 

A350

Vingroup trekt daar volgens de berichten initieel zo’n 200 miljoen dollar voor uit. De vloot zou tegen 2025 uitgebreid moeten zijn tot 36 toestellen. De nieuwe maatschappij zou dan vliegen met populaire toestellen als de A320 en B737 en voor de lange afstand met A330’s, A350’s of Boeing 787’s. 

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/