fbpx
AirbusAirlinesBoeingFrequente reizigersNieuwsVliegtuigen

‘Vietnam krijgt er nog een airline bij’

Vietnam krijgt er nog een airline bij. Het conglomeraat Vingroup zou een aanvraag hebben gedaan voor een vliegvergunning onder de naam Vinpearl Air. 

Vinpearl

Dat bericht persbureau Reuters op basis van berichten in verschillende lokale Vietnamese media. Vinpearl Air zou de zesde Vietnamese maatschappij worden. 

Bamboo

Begin dit jaar kwam Bamboo Airways erbij in het toeristisch zeer populaire Vietnam. Al langer bestaan Vietnam Airlines, Jetstar Pacific Airlines, Vietjet Aviation en Vietnam Air Services. Vinpearl zou vanaf volgend jaar juli de vleugels uit willen slaan, met een vloot van zes vliegtuigen. 

A350

Vingroup trekt daar volgens de berichten initieel zo’n 200 miljoen dollar voor uit. De vloot zou tegen 2025 uitgebreid moeten zijn tot 36 toestellen. De nieuwe maatschappij zou dan vliegen met populaire toestellen als de A320 en B737 en voor de lange afstand met A330’s, A350’s of Boeing 787’s. 

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button