fbpx
Flight ReportsNaast het nieuws

Flight report: Iberia A340 business

Up in the Sky vloog in een Iberia A340-600 van San José, Costa Rica, naar de hub Madrid.

Plus

De pluspunten. De 1-2-1 opstelling is heerlijk, met veel privacy. Ook leuk is de keuze aan Spaanse wijnen. Bij entree geen champagne, maar Spaanse cava. Dat is wel even wennen, maar het heeft ook wel wat.

Eten

Het eten is niet om over naar huis te schrijven. Uiteraard beter dan in economy, maar daar is alles wel mee gezegd. Ook de keuze is zeer beperkt. Alleen het hoofdgerecht kan gekozen worden (keuze uit drie opties). Tip: kies een dag van te voren uit een uitgebreidere lijst via de website en app. Alleen voor vluchten vanuit Madrid overigens.

Weinig zin

Ook de crew leek er weinig zin in te hebben. We kregen vooral het gevoel dat de passagiers tot last waren. De maaltijd service werd er op hoog tempo doorheen geramd. Na de eerste service kwam er wat meer rust en werd men ook wat vriendelijker. De purser was de positieve uitzondering, hij had er overduidelijk zin in.

Lachertje

De snacks tijdens de vlucht waren een lachertje zo slecht. Alsof het al twee maanden in een automaat gezeten had. Een extra flesje water tijdens de vlucht kon alleen verkregen worden samen met een hele diepe zucht. De tweede maaltijdservice (na negen uur vliegen) was karig qua hoeveelheid. Maar wel lekker.

Stoel

De stoel was op zich prima, maar wel aan slijtage onderhevig. Het IFE was gemiddeld wat betreft het aanbod. Het touchscreen reageerde enorm langzaam en niet altijd correct.

Conclusie

Voor het eten en de service hoef je geen Iberia-vlucht te nemen. De stoel is prima, zeker in een wat nieuwer toestel. Het Iberia businessclass-product is niet het beste op de markt.

In de aanbieding: KLM-staart op houten voetstuk

Nieuw in de webshop van Up: de KLM-staart op een houten voetstuk. Haal deze leuke toevoeging voor bijvoorbeeld je bureau in huis. Een must have voor alle KLM-fans! Bestel nu voor €29,95 inclusief verzending!

Gerelateerde artikelen

Back to top button