AirbusAirlinesBoeingDuurzaamheidNieuwsProfessional

Indonesië dreigt met Airbus boycot

Indonesië wil binnenlandse maatschappijen bewegen geen Airbus-toestellen meer af te nemen. Het is een reactie op het besluit van de EU om de invoer van biobrandstof uit palmolie te beperken.

Lion Air

De Indonesische minister van handel zegt tegen verslaggevers alle mogelijkheden te verkennen. Hij heeft ondermeer met Lion Air topman Rusdi Kirana gesproken. “Rusdi zegt dat zijn maatschappij zal doen wat de regering hem opdraagt”, aldus de minister.

Overstappen

Lion Air overweegt om over te stappen op Airbus als narrowbody-leverancier, na de crash met de Boeing 737 MAX. Het eerste ongeluk gebeurde met een Lion Air toestel.

Boeing

Lion Air is een groot afnemer van Boeing. Het vliegt volgens airfleet.net met 112 Boeing 737’s. Dochterbedrijf Thai Lion Air heeft er nog eens 33 in de vloot. De maatschappij nam dit jaar haar eerste A330neo in ontvangst. Er staat een bestelling voor tien toestellen van dat type.

Palmolie

De mogelijk boycot is een reactie van Indonesië op het besluit van de EU om strengere grenzen aan het gebruik van biobrandstoffen gemaakt uit palmolie. De EU is bezorgd dat er grote stukken bos worden gekapt vanwege de palmolie. Indonesië is de grootste producent van deze olie.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/