Editors choiceIndustrieMilitairNieuwsProfessional

Toekomst A-10 veilig gesteld met contract voor Boeing

De Amerikaanse luchtmacht heeft een contract gesloten met Boeing voor de productie van 110 nieuwe vleugelsets voor de A-10. Dit meldt Boeing in een persbericht.

Bezuinigingen

De afgelopen jaren dreigde de A-10 regelmatig slachtoffer te worden van bezuinigingen. De vleugels van 283 A-10 aanvalsvliegtuigen waren dringend aan vervanging toe, maar het was de vraag of er wel geld beschikbaar was voor de laatste 110 nieuwe vleugelsets. Met dit contract met Boeing, ter waarde van bijna 1 miljard dollar, is de toekomst van de volledige A-10 vloot veilig gesteld.

Contract

In het kader van dit contract, bestelde de USAF meteen de 27 eerste vleugelsets. Onder een eerder contract leverde Boeing ook al nieuwe vleugels voor de A-10. Voor de productie zal Boeing onder meer samenwerken met het Koreaanse Korean Aeronautic Industries, aldus Boeing.

Iconisch

De A-10 is een toestel, speciaal ontworpen voor grondaanvalstaken. Oorspronkelijk bedoeld om tanks te vernietigen, is het uitgegroeid tot een iconisch vliegtuig met een indrukwekkende staat van dienst tijdens de oorlogen in Irak en Afghanistan. De dreigende bezuinigingen op de A-10 leidde eerder tot heftige discussies binnen de USAF en het Amerikaanse ministerie van Defensie.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Leonard van den Broek

Redacteur / fotograaf. Leonard groeide op in Eindhoven, waar zijn interesse voor de luchtvaart werd gewekt door het vliegverkeer rond 'Welschap'. De afgelopen jaren bezocht Leonard talloze vliegbases in binnen- en buitenland.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close