fbpx
FinancieelNieuwsProfessional

Aandeelhouders Air Transat akkoord met overname door Air Canada

De aandeelhouders van Air Transat hebben ingestemd met een overname door Air Canada. Bijna 95 procent is het eens met de overname.

Transat

Feitelijk gaat het om de overname van touroperator Transat, waar de airline Air Transat onderdeel van is. De volgende, en laatste, horde is toestemming verkrijgen van de Canadese transportautoriteit en de mededingingsautoriteit.

KLM

Eerder deze week zag Air Canada zich genoodzaakt een verklaring af te geven waarom zij de beste keuze zouden zijn. Dit deed de maatschappij omdat er een kaper op de kust was; een zakenman die, volgens lokale media, samen met Air France-KLM ook Air Transat over wilde nemen.

Beste

Nu de kogel door de kerk is zegt de ceo van Air Canada: “We zullen een gezamenlijk bedrijf bouwen dat sterker is dan de som van de twee losse bedrijven. Het is de beste uitkomst voor alle belanghebbenden.”

Schiphol

Het merk Air Transat zal in stand worden gehouden. Zowel Air Transat als Air Canada voeren vluchten uit naar Schiphol.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button