fbpx
FinancieelNieuwsProfessional

Aandeelhouders Air Transat akkoord met overname door Air Canada

De aandeelhouders van Air Transat hebben ingestemd met een overname door Air Canada. Bijna 95 procent is het eens met de overname.

Transat

Feitelijk gaat het om de overname van touroperator Transat, waar de airline Air Transat onderdeel van is. De volgende, en laatste, horde is toestemming verkrijgen van de Canadese transportautoriteit en de mededingingsautoriteit.

KLM

Eerder deze week zag Air Canada zich genoodzaakt een verklaring af te geven waarom zij de beste keuze zouden zijn. Dit deed de maatschappij omdat er een kaper op de kust was; een zakenman die, volgens lokale media, samen met Air France-KLM ook Air Transat over wilde nemen.

Beste

Nu de kogel door de kerk is zegt de ceo van Air Canada: “We zullen een gezamenlijk bedrijf bouwen dat sterker is dan de som van de twee losse bedrijven. Het is de beste uitkomst voor alle belanghebbenden.”

Schiphol

Het merk Air Transat zal in stand worden gehouden. Zowel Air Transat als Air Canada voeren vluchten uit naar Schiphol.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mĆ©t 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button