NieuwsOvernamesProfessional

Aandeelhouders Air Transat akkoord met overname door Air Canada

De aandeelhouders van Air Transat hebben ingestemd met een overname door Air Canada. Bijna 95 procent is het eens met de overname.

Transat

Feitelijk gaat het om de overname van touroperator Transat, waar de airline Air Transat onderdeel van is. De volgende, en laatste, horde is toestemming verkrijgen van de Canadese transportautoriteit en de mededingingsautoriteit.

KLM

Eerder deze week zag Air Canada zich genoodzaakt een verklaring af te geven waarom zij de beste keuze zouden zijn. Dit deed de maatschappij omdat er een kaper op de kust was; een zakenman die, volgens lokale media, samen met Air France-KLM ook Air Transat over wilde nemen.

Beste

Nu de kogel door de kerk is zegt de ceo van Air Canada: “We zullen een gezamenlijk bedrijf bouwen dat sterker is dan de som van de twee losse bedrijven. Het is de beste uitkomst voor alle belanghebbenden.”

Schiphol

Het merk Air Transat zal in stand worden gehouden. Zowel Air Transat als Air Canada voeren vluchten uit naar Schiphol.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/