AirlinesNieuwsPilotenProfessionalStaking

British Airways wil pilotenstaking breken

British Airways (BA) zegt dat de maatschappij probeert vliegtuigen en crew elders in te huren om een aangekondigde pilotenstaking in ieder geval voor een deel te breken.

Arbeidsvoorwaarden 

De Britse maatschappij heeft een definitieve aanzegging gekregen van de pilotenvakbond. Volgens BA heeft pilotenvakbond BALPA laten weten het werk neer te leggen op 9, 10 en 27 september. De maatschappij en de vakbond hebben maandenlang tevergeefs onderhandeld over nieuwe arbeidsvoorwaarden.

Rechtszaak

Tussentijds is door British Airways een rechtszaak aangespannen om de werkonderbrekingen te laten verbieden, die verloor BA. Ook was een mediator ingezet. “Het is volstrekt onacceptabel dat BALPA de reisplannen van tienduizenden van onze klanten verwoest met deze onrechtvaardige staking”, zegt BA in een verklaring. 

Wetlease 

De maatschappij zegt aanpassingen te doen aan het schema en verder ook alles in het werk te stellen om overlast voor de reizigers te voorkomen. Maar zegt daarbij dat veel klanten niet zullen kunnen reizen. Die kunnen omboeken of hun geld terugkrijgen. “We bekijken nu opties om onze vloot aan te vullen met toestellen en crew van andere maatschappijen (wetlease)”, aldus BA. 

Toestellen

Ook zullen partnermaatschappijen voor zover mogelijk grotere toestellen inzetten zodat daar meer passagiers mee mee kunnen. De vluchten van BA CityFlyer, SUN-IAR en Comair worden sowieso niet geraakt door de acties van de vliegers, verzekert BA. 

Oplossing

BA benadrukt verder dat andere vakbonden, zoals Unite en GMB voor cabine- en grondpersoneel en ingenieurs, het bod van de maatschappij van 11,5 procent loonsverhoging over een periode van drie jaar wel afdoende vonden. “Zij vertegenwoordigen bijna 90 procent van het personeel.” BA besluit te zeggen dat de maatschappij alsnog alles in het werk zal stellen om tot een oplossing voor het conflict te komen.  

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close