IncidentenNieuws

Evacuatie Belgische 747 na afgebroken take-off

De piloten van een Boeing 747-400F hebben op Nanchang airport, China, de take-off afgebroken. Ze zagen zich genoodzaakt het vliegtuig via de ‘glijbaan’ te verlaten.

Gesloten

Het vliegveld heeft één landingsbaan en is een tijd gesloten geweest, toen de 747 op de baan stond. Vanwege de hitte van het remmen zijn veertien van de zestien de banden (al dan niet automatisch) leeggelopen.

Luik

Het toestel met registratie OE-IFB was onderweg voor vlucht 820 naar Luik. Waarom de start werd afgebroken is niet duidelijk. Het vliegveld is inmiddels weer open.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close