fbpx
DuurzaamheidNieuws

Significante afname vertragingen in Europa

De gemiddelde vertraging van alle Europese vluchten is in juli significant afgenomen vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit data van Eurocontrol.

Vertraging

Een vlucht in juli had gemiddeld 16 minuten vertraging. Dat is 17 procent minder dan vorig jaar. Eurocontrol kijkt dan naar de aankomst van vluchten.

Op tijd

Gekeken naar de eerste zeven maanden van het jaar zijn de vertragingen teruggelopen naar 12 minuten, een min van 14 procent. Van alle vluchten was 77 procent op tijd; op tijd betekent minder dan 15 minuten te laat.

Druk

Maatschappijen maakten zich op voor een drukke zomer met veel vertragingen. Zo blijkt uit berichtgeving van belangenvereniging Airlines4Europe. Dat blijkt dus mee te vallen, mogelijk door de genomen maatregelen.

CO2

Eurocontrol kijkt ook naar de totale CO2 uitstoot van alle vluchten die vanuit een Eurocontrol-lidstaat vertrokken zijn. De eerste 7 maanden zorgden die vluchten voor 120 miljoen ton CO2. Dat is 3,3 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button