CO2Nieuws

Significante afname vertragingen in Europa

De gemiddelde vertraging van alle Europese vluchten is in juli significant afgenomen vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit data van Eurocontrol.

Vertraging

Een vlucht in juli had gemiddeld 16 minuten vertraging. Dat is 17 procent minder dan vorig jaar. Eurocontrol kijkt dan naar de aankomst van vluchten.

Op tijd

Gekeken naar de eerste zeven maanden van het jaar zijn de vertragingen teruggelopen naar 12 minuten, een min van 14 procent. Van alle vluchten was 77 procent op tijd; op tijd betekent minder dan 15 minuten te laat.

Druk

Maatschappijen maakten zich op voor een drukke zomer met veel vertragingen. Zo blijkt uit berichtgeving van belangenvereniging Airlines4Europe. Dat blijkt dus mee te vallen, mogelijk door de genomen maatregelen.

CO2

Eurocontrol kijkt ook naar de totale CO2 uitstoot van alle vluchten die vanuit een Eurocontrol-lidstaat vertrokken zijn. De eerste 7 maanden zorgden die vluchten voor 120 miljoen ton CO2. Dat is 3,3 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close