AirlinesNieuwsProfessionalVliegvelden

Vakbond: Ryanair sluit vier bases in Spanje

Ryanair sluit met ingang van het nieuwe jaar vier bases in Spanje. Het gaat om de bases in Las Palmas, Tenerife, Lanzarote en Gerona. Dat heeft de Spaanse vakbond USO bekendgemaakt.

E-mail 

Volgens de vakbond heeft Ryanair dit per e-mail laten weten terwijl de vakbond in gesprek was met vertegenwoordigers van de airline over het beperken van de overlast van een staking, die gepland staat voor september. 

Piloten

USO stelt dat door de dreigende sluiting, per 8 januari, de banen van meer dan vijfhonderd cabinemedewerkers en piloten op het spel staan; 164 in Gerona, 156 op de basis in Tenerife, 110 in Las Palmas en nog eens 82 in Lanzarote.

Staking

“Terwijl we in gesprek waren met het management van Ryanair over minimale dienstverlening tijdens de tiendaagse staking in september, ontvingen we bericht per email over de sluiting”, aldus een woordvoerder van de vakbond. De Bond stelt dat Ryanair verschillende redenen aanvoert voor sluiting van de bases.

Laudamotion

“Zoals de vertraging in de levering van de MAX-vliegtuigen en de gevolgen van een mogelijk harde Brexit.” Maar de bond denkt dat het te maken heeft met de invoering van de Spaanse arbeidsvoorwaarden op de vliegvelden waar Ryanair toestellen heeft staan en dat Ryanair ervoor kiest om een frisse start te maken met Laudamotion. “Hoe kan het anders dat op dezelfde dag dat wij dit horen, banen worden aangeboden bij Laudamotion in Barcelona en Madrid?” 

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close