Licht en luchtigNaast het nieuws

Drone fotowedstrijd van start

Dronewatch, KIJK magazine en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat organiseren samen de fotowedstrijd Drone120.nl, die deze week van start is gegaan.

Prijzen

Dronevliegers die de mooiste plekken in Nederland binnen de mogelijkheden van de regels vastleggen, maken kans op een cameradrone of ballonvaart. Inzenden kan van 23 augustus tot en met 12 september.

Populair

Het vliegen met drones is de afgelopen jaren flink in populariteit toegenomen. Dit is vooral te danken aan betaalbare cameradrones Tienduizenden Nederlanders vliegen al recreatief met een drone en naar verwachting worden dat er alleen maar meer, stelt Dronewatch in een persbericht.

Regels

In 2020 wordt er nieuwe Europese regelgeving ingevoerd, die de huidige regelgeving gaat veranderen. Een van de belangrijkste regels nu en in de toekomst is dat recreatieve dronevliegers tot maximaal 120 meter hoog mogen vliegen en uit de buurt van mensenmenigten en vliegvelden moeten blijven.

Jury

Een vakjury, bestaande uit minister Cora van Nieuwenhuizen, luchtfotograaf Siebe Swart, KIJK-hoofdredacteur André Kesseler en Wiebe de Jager van Dronewatch selecteert de winnende foto en acht runners-up. Het publiek kiest een publiekswinnaar. Stemmen kan van 13 tot en met 19 september. Op 20 september maken we de winnaars bekend.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button