NL nieuwsOverig nieuwsProfessionalSchiphol Airport

FNV wil dat Schiphol gevolgen fijnstof onderzoekt

Vakbond FNV vindt dat er onderzoek gedaan moet worden naar de gevolgen van fijnstof en ultrafijnstof onder medewerkers van Schiphol, met name voor platformmedewerkers. De vakbond zegt dat zaterdag in EenVandaag naar aanleiding van een onderzoek van het RIVM onder omwonenden van de luchthaven.

Schadelijk

Het RIVM concludeert in het onderzoek dat de fijnstof en ultrafijnstof als gevolg van de luchtvaart schadelijk is voor omwonenden. Daarin worden vergaande gevolgen beschreven, waaronder vermindering in de longfunctie bij kinderen.

Bron

FNV zegt blij te zijn dat dit is onderzocht, maar wil ook dat dit onderzoek onder platformmedewerkers op Schiphol wordt gehouden, omdat die nog dichter bij de bron staan.

Risico’s

“Als mensen die kilometers bij Schiphol vandaan wonen al last hebben van ultrafijnstof, maak ik me veel zorgen over de gezondheid van onze mensen die met hun neus op de vertrekkende vliegtuigen staan”, zegt Joost van Doesburg, FNV-campagneleider, in een persbericht. “Het is hard nodig dat we in kaart brengen wat de risico’s zijn en dat er stappen genomen worden om dit te verbeteren.”

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close