fbpx
CargoMaastricht AirportNieuwsNL NieuwsProfessional

‘Minder vrachtvluchten Maastricht door kortere startbaan’

Maastricht Aachen Airport is dit jaar tien procent van de vertrekkende vrachtvluchten verloren omdat de volledige startbaan niet langer gebruikt mag worden. Dat heeft de exploitant van de luchthaven laten weten aan de provincie Limburg, zo meldt de krant De Limburger.

Meters

Van de startbaan mag nog 2500 meter gebruikt worden, wat voorheen 2750 meter was. Door veel klachten over overlast besloot de provincie Limburg de vergunning voor de extra meters aan te passen. Nu wilde Limburg graag weten wat hiervan de invloed was op de cijfers en heeft dat opgevraagd.

Invloed

Dat blijkt dus tien procent te zijn, wat neer zou komen op drie vrachtvluchten per week. Twee naar Siberië en één naar Chicago zouden zijn geschrapt. De luchthaven was ook in vergevorderde gesprekken over vrachtvluchten op Dubai, maar die kunnen nu helemaal niet doorgaan.

Vergunning

Een nieuwe vergunning kan mogelijk nog jaren duren. Eind 2018 werd een eerste aanvraag afgekeurd omdat de procedure niet goed was verlopen. Lange tijd werd het gebruik van de 2750 meter gedoogd, maar sinds 1 april, dit jaar, niet meer.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button