fbpx
NieuwsNL NieuwsPiloten en CrewProfessional

Nederlandse easyJet-piloten stemmen in met cao-akkoord

De piloten die op de Nederlandse basis van easyJet op Schiphol werken, hebben ingestemd met het eerder bereikte cao-akkoord. Dat meldt de luchtvaartmaatschappij.

Acties

Begin dit jaar dreigden de onderhandelingen tussen de Britse prijsvechter en pilotenvakbond VNV nog op acties uit te draaien, toen partijen het niet eens konden worden over nieuwe arbeidsvoorwaarden.

Arbeidsvoorwaarden 

Zo zouden de easyJet-vliegers in Frankrijk en Duitsland en bij andere maatschappijen die in Nederland actief zijn, veel betere primaire arbeidsvoorwaarden hebben. Maar nu ligt er dan toch een akkoord wat door de meerderheid van de piloten wordt gesteund. 

VNV

De nieuwe overeenkomst heeft een looptijd van twee jaar. “In elk land waar easyJet een basis heeft, werkt personeel op lokale contracten met specifieke arbeidsvoorwaarden en sociale zekerheid naar gelang het nationale stelsel”, legt de maatschappij uit. “Ook werkt easyJet samen met lokale vakbonden, zoals VNV.”

KLM

De cao geldt met terugwerkende kracht vanaf 1 april van dit jaar. Op Schiphol werken ruim driehonderd cabinemedewerkers en piloten voor easyJet, na KLM de tweede maatschappij op de Amsterdamse luchthaven. 

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button