fbpx
AirlinesNieuwsProfessionalRoutes en BestemmingenVliegvelden

Wizz Air strijkt neer op derde Londense luchthaven

Wizz Air begint in november met vluchten vanaf Londen Southend; dat is dan de derde Londense luchthaven waar de prijsvechter actief is. Wizz Air vliegt al van en naar Luton en Gatwick.

AOC

De Hongaarse maatschappij vroeg in 2017 een Britse vliegvergunning (AOC) aan en kreeg die in mei vorig jaar. Toen zag Wizz Air UK het levenslicht.

Luton 

In 2004 vloog Wizz voor het eerst op Londen; dat was tussen Katowice en Londen Luton. Sindsdien hebben de Hongaren de aanwezigheid in Londen en de rest van het Verenigd Koninkrijk geleidelijk opgevoerd. Op Luton had de maatschappij al een basis, na de oprichting van Wizz Air UK werden daar acht Airbus-toestellen gestationeerd. 

Routes

Vandaag de dag vliegt Wizz Air op twaalf luchthavens in het Verenigd Koninkrijk (VK), waar vandaan 106 routes worden gevlogen. Volgens de maatschappij gaat het om elf miljoen stoelen op jaarbasis tussen het VK en het vasteland van Europa. ā€œEen groei van 24 procent op jaarbasis.ā€Ā 

Wenen

Vanaf Southend vliegt Wizz vanaf komend winterseizoen naar het Roemeense Boekarest en het Letse Vilnius. Ook vanaf Luton komen er twee nieuwe bestemmingen bij: CastellĆ³n en Wenen. Vorige week maakte Wizz al bekend extra toestellen te stationeren op Wenen.Ā 

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mĆ©t 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button