fbpx
FinancieelNieuwsProfessional

Air Canada kan Air Transat niet zomaar overnemen

De geplande overname van (Air) Transat door concurrent Air Canada zorgt voor vragen of er genoeg concurrentie overblijft. “Er is extra controle nodig voordat toestemming wordt gegeven”, aldus de Canadese minister van transport in een verklaring.

Transat

De aandeelhouders van touroperator Transat, waar Air Transat onder valt, gingen voor het weekend akkoord met een overnamebod van omgerekend een kleine 500 miljoen euro. Air Canada was content met de instemming van de aandeelhouders; het gaf direct aan dat nu toestemming van de overheid nodig is.

Toestemming

De twee bedrijven samen hebben een marktaandeel van zo’n 60 procent op trans-Atlantische routes. Er moet niet alleen Canadese toestemming komen, ook de Europese mededingingsautoriteit zal zich over de deal moeten buigen.

Tweehonderdvijftig

In Canada beginnen de consultatierondes op 4 november. Belanghebbenden kunnen hun mening geven over de voorgenomen overname. De overheid heeft in totaal 250 dagen om een oordeel te vellen. Dat is tot mei 2020.

Haal deze 1:150 B747-400 KLM nu in huis!

Bestel dit schitterende schaalmodel van the Queen of the Skies. Het model weegt ruim 1,8kg en is 47cm lang, een ware blikvanger.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button